ATELIER-U

Adriaensens Ulla, °1979

 

Op een gegeven moment was het op. Het lukte niet meer. Mijn stevige burcht, begrensd met eindeloos veel als-dannen, viel in mekaar. Tot zover die supervouw die alles onder controle had. Elke crisis draagt de kans in zich om jezelf opnieuw uit te vinden. En zo ook bij mij. Kinderen krijgen en bijhorende slaaptekorten combineren met werken in de bijzondere jeugdzorg bleken datgene wat nodig was om mij uit mijn illusoire balans te halen. Hiervoor voel ik me nog elke dag dankbaar. 

"Dit kan ik niet alleen".  Mijn zoektocht bracht me naar een boek van Ingeborg Bosch. Het PRI model bleek de mal waarin ik mijn eigen vorm kon begrijpen. Een diep gevoel van herkenning en ontschuldiging. De start van een nieuw begin. Een eigen therapeutisch traject hielp me om voeling te krijgen met mijn verlangen. Ik besloot de vierjarige PRI opleiding te volgen en een eigen praktijk uit te bouwen. Wat een rijke en moedige weg! 

Ik vind het heerlijk om een stukje van deze moedige weg samen met cliënten te bewandelen. Het is een ontroerend proces wanneer mensen zichzelf weer terugvinden na zich zo lang vervreemd te hebben gevoeld... Wanneer ze hun eigen schoonheid (her)ontdekken en hun eigen kracht. Hun onschuld. Ik begeleid je graag op mijn eigen eigenwijze manier. Warm en met humor. Scherpzinnig en helder. Licht en gegrond.

 

Opleiding en ervaring

17 jaar ervaring in het therapeutisch begeleiden van kinderen, jongeren en hun gezinnen neem ik mee. Waaronder zeven jaar in mijn eigen praktijk met de PRI methode.

Betekenisvolle opleidingen voor mij waren onderandere de 4-jarige Therapie Opleiding PRI, een  Master Sociale Agogiek aan de Vrije Universiteit Brussel en een Academische Lerarenopleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven. Aware Parenting in de Jaaropleiding 'Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden' (Jürgen Peeters), ABFT Level 1 (Attachment Based Family Therapy) Katholieke Universiteit Leuven, MCAT (Middle Childhood Attachment based family Therapy) Katholieke Universiteit Leuven, Geweldloos Verzet (Haïm Omer), Life Space Crisis Interventions,  En wat het leven me heeft geboden aan lessen en ervaring...