Hoe werkt het?

Wanneer je start met een PRI proces, start je eigenlijk met een ontdekkingsreis.                                               

Je gaat op expeditie in je eigen emotionele brein. Men zou kunnen zeggen dat we in die eerste fase vooral inzoomen op wat je waarneemt, op jouw perceptie. Welke bril zet je op als je de wereld waarneemt? Afhankelijk van wat we waarnemen krijgen we ook een bepaald gevoel, bijhorende gedachtes of gaan we op een bepaalde manier reageren. We trainen onze innerlijke observator.

Daarnaast leer je ook contact te maken met de diepte, met jouw eigen oude pijn. Heelwording kan niet zonder dat we precies voelen hoe het geweest is voor ons als heel klein afhankelijk en kwetsbaar kindje. Hierdoor kunnen we onszelf ook op een heel diep niveau gaan begrijpen in de manier waarop we ons aangepast hebben. Hoe we authentieke stukken van onszelf verloren zijn. Hoe het komt dat we ons in het heden zo voelen, denken of handelen. Het zelfinzicht groeit enorm. 

Al dat 'voorwerk' dient er uiteindelijk toe om tot verandering te komen, zowel op cognitief, emotioneel als gedragsniveau.  Wanneer we tot het besef komen dat we kunnen veranderen wat we niet meer willen geeft ons dat een gevoel van onafhankelijkheid en kracht. Als we alles afbreken wat niet meer bij ons hoort vinden we onszelf terug. Wanneer dat gebeurt voelen we ons weer verbonden met onze levensenergie. 

Een PRI therapie traject vraagt een intensief engagement. Wanneer de focus ligt op meer helderheid rond jouw probleem of verlangen volstaan een 5 tal sessies. Dit naast de oefeningen die je leert integreren in jouw dagelijkse context. Wanneer je echter de methode op een dieper niveau wil ervaren reken je best op een 15 à 20 tal sessies. Kostprijs van een sessie van één uur bedraagt €78 (inclusief 21% BTW)*

*dit is het tarief voor particulieren uit België. Voor zakelijke cliënten of cliënten buiten België geldt het zelfde tarief dan bij mijn Nederlandse collega's vanuit PRI. Dat bedraagt op dit moment €95 voor basistherapeuten.